A że ja łakomczuch jestem to szukam jak by tu zjeść coś słodkiego ale w miarę dozwolonego dla "cukiereczka".
No i kolejny łakoć w wersji bez cukru.
No i kolejny łakoć w wersji bez cukru.
KOKOSANKI
Składniki:
250g wiórków kokosowych
2 łyżki ksylitolu
3 białka jaj
Przepis:
białka z ksylitolem ubić na sztywno
dodać wiórki kokosowe
wszystko wymieszać
wyłożyć na blaszkę/foremkę powstałą masę, ścisło ugnieść ręką i piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 15-17 minut.
A teraz pora na jedzenie - S M A C Z N E G O
PS 2.
w smaku są świetne ale.... są suche.... co dodać by były bardziej soczyste???? Nie chcę słodzić miodem, bo to cukier prosty .... Jakie macie propozycje???
Ps.
następnym razem przed pieczeniem uformuje kulki kokosankowe, bo przy krojeniu "placka kokosowego" trochę się pokruszył.
PS 2.
w smaku są świetne ale.... są suche.... co dodać by były bardziej soczyste???? Nie chcę słodzić miodem, bo to cukier prosty .... Jakie macie propozycje???
Może coś pokombinować z olejem kokosowym? Uwielbiam kokosanki, ale mój mąż nie przełknął by ich w wersji light ;)
OdpowiedzUsuń