Ostatnio mam fazę na inne, ciekawe przepisy. Bo ile można jeść na śniadanie kanapki, musli, płatki, tosty i panecakei.
Więc dziś uraczyłam swoich najbliższych śniadankiem na ciepło.
Więc dziś uraczyłam swoich najbliższych śniadankiem na ciepło.
BUŁKI Z NADZIENIEM PIECZARKOWYM
składniki:
4 kajzerki lub inne bułki śniadaniowe
300-400g pieczarek
150g szynki
150g sera feta
1/2 cebuli
masło do smażenia
pieprz
2 łyżki suszonej lub żywej natki
50g startego, żółtego sera do posypania
roszponka - do dekoracji
przepis:
pieczarki pokroić na talarki
szynkę pokroić w kostkę około 1cm x 1cm
cebulę pokroić w drobną kostkę
Na patelni roztopić masło wrzucić pieczarki, cebule i szynkę - dusić bez przykrycia około 10 minut. Dodać rozdrobnioną fetę i dalej dusić by powstał jednolity sos "fetowy". Trwa to następne 5-7 minut. Przyprawić pieprzem i natką. NIE SOLIĆ !!! - wystarczy, że mamy w składzie ser feta.
Z kajzerek odkroić "czapeczki" i wyjąć miąższ bułek. Tak powstałe gniazdka napełnić farszem, posypać startym żółtym, serem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni. Podpiekać około 10 minut.
Po wyjęciu udekorować roszponką.
I mamy pyszne, pożywne i na ciepło śniadanko. Oczywiście może to być i kolacja :) wszystko zależny od upodobań domowników.
SMACZNEGO :)
_________________________________________________________________________________
OdpowiedzUsuńCYTAT: "BUŁKI Z NADZIENIEM PIECZARKOWYM" CIEKAWIE OPRACOWANE: KLASA! ♥♥♥♥♥
_________________________________________________________________________________