TORTILLA - jak nie wyrabiam się z czasem lub wena twórcza mi się kończy to bardzo szybkie ale jakże smaczne danie do przygotowania w kilka minut (nie licząc smażenia piersi kurczaka). U mnie zawsze zostanie zjedzone :) Robię je na różne sposoby ale skład podstawowy zawsze jest taki sam.
Czyli:
WARPY - TORTILLE
pierś kurczaka - smażę klasyczne kotlety (pierś doprawiona wg uznania - ja przyprawiam solą, pieprzem i czosnkiem), jajko i panierka z bułki tartej. W wersji light - pierś grilluję na patelni grillowej - też smaczniutkie, ale u mnie preferują klasykę.
i do środka: ogórek kiszony, cebulka, papryka, mix sałat i sosy (u mnie króluje ketchup i sos czosnkowy)
Wszystko zawijam w warpa, spinam wykałaczką i tylko podgrzać/zgrzać w opiekaczu do kanapek.
Mniam mniam mniam :)
Skład dodatków do piersi kurczaka może być różnoraki - czasem jest ogórek kiszony, czasem konserwowy a czasem surowy. Papryka też albo surowa albo konserwowa. Można dodać cebulki z octu. Po prostu co kto lubi.
U mnie każda wersja znika z talerzy w zawrotnym tempie.
Czyli:
WARPY - TORTILLE
pierś kurczaka - smażę klasyczne kotlety (pierś doprawiona wg uznania - ja przyprawiam solą, pieprzem i czosnkiem), jajko i panierka z bułki tartej. W wersji light - pierś grilluję na patelni grillowej - też smaczniutkie, ale u mnie preferują klasykę.
i do środka: ogórek kiszony, cebulka, papryka, mix sałat i sosy (u mnie króluje ketchup i sos czosnkowy)
Wszystko zawijam w warpa, spinam wykałaczką i tylko podgrzać/zgrzać w opiekaczu do kanapek.
Mniam mniam mniam :)
Skład dodatków do piersi kurczaka może być różnoraki - czasem jest ogórek kiszony, czasem konserwowy a czasem surowy. Papryka też albo surowa albo konserwowa. Można dodać cebulki z octu. Po prostu co kto lubi.
U mnie każda wersja znika z talerzy w zawrotnym tempie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz